top of page
  • Writer's pictureEtsijä -lehti

Tulevaisuutemme on vaakalaudalla – Toimitaan tänään huomisen pelastamiseksi

Oskari Saari

Oskari Saari osallistuu protestileiriin Tampereen yliopiston päärakennuksen edessä osoittaakseen solidaarisuutta palestiinalaisten taistelulle ja painostaakseen yliopistoa katkaisemaan yhteistyönsä Israelin kanssa. Hän jakaa tunteitaan siitä, miksi hän osallistuu ja mikä saa hänet toimimaan.”Vallankumous ja maailman rakentamisen taito ovat uskoon perustuvaa toimintaa.” Tämä on lainaus Ismatu Gwendolyniltä, yhdysvaltalaiselta yhteisöterveyden työntekijältä, esseistiltä ja podcast-juontajalta. Hänen tekstinsä kosketti minua kuukausia sitten. Esseessään Revolution is a faith-based practice hän kertoo päättäväisyydestään jättää pehmeämpi maailma tuleville lapsilleen, uskoo ja rukoilee jotakin, mitä hän ei vielä näe. Hänelle tämä on uskonnollista harjoitusta. Henkilökohtaisesti en malta odottaa, että tunnen oloni tarpeeksi mukavaksi ja vakaaksi adoptoidakseni lapsen ja tullakseni isäksi.


Monet nuoret, kuten minä, pelkäävät lasten hankkimista maailman epävakauden, taloudellisen epävarmuuden ja elämänhallinnan puutteen vuoksi tässä kaoottisessa maailmassa. Tunnen samoin, ja siksi en tällä hetkellä voi kuvitella tuovani uutta lasta tähän maailmaan. Isäksi tuleminen on kuitenkin yksi suurimmista toiveistani, ja olisi kunnia ja velvollisuus rakastaa ja suojella hylättyä lasta. Rakastaa häntä niin paljon, että hän voi kulkea maailmassa täynnä rakkautta ja itseluottamusta, ja tukea häntä hänen valitsemallaan tiellä.


Aktivismi on yksi tapa auttaa tämän unelman toteuttamisessa. Se mahdollistaa positiivisen vaikutuksen maailmaan lisäämällä siihen rakkautta ja myötätuntoa. Meillä ihmisillä on kyky yrittää, ja olen päättänyt yrittää rakentaa tätä vielä näkymätöntä maailmaa.


"Me kaikki kaipaamme tulla nähdyiksi ja rakastetuiksi."

Yhteisön rakentaminen on keskeinen strategia. Yhteyden luominen muihin on yksi tapa, jolla ihmiset ovat selviytyneet ja menestyneet pitkään. Kulttuurimme ovat muuttuneet yhä yksilökeskeisemmiksi, ja erityisesti Covidin jälkeen ihmiset ovat tunteneet enemmän eristyneisyyttä kuin koskaan. Yhteisöjen tietoinen rakentaminen ja niihin liittyminen on tapa tuntea yhteyttä ja parantua yksinäisyydestä.


Yhteisön rakentamisen ja tukemisen kautta voin vaikuttaa ympäröivään maailmaan. Me kaikki kaipaamme tulla nähdyiksi ja rakastetuiksi. Yhteisö tekee tämän monin tavoin: uteliaisuuden kautta opimme tuntemaan toisemme ja ymmärtämään, mikä tekee meistä sellaisia kuin olemme.


Toisiamme tukemalla tunnemme itsemme rakastetuiksi, välitetyiksi ja turvallisiksi, mikä antaa meille mahdollisuuden keskittyä eniten rakastamiimme asioihin ja siihen, miten haluamme vaikuttaa maailmaan positiivisesti. Yhteisen tarkoituksen kautta saamme haluamamme ulkoisen vahvistuksen, joka vahvistaa sisäistä tietoamme.Comments


bottom of page